Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Версия" - страница 4
Мисля, че всеки има своя версия на романтиката като и мисля, че всеки има своя романтична страна.
Брит Робърсън
Всеки човек възприема света по различен начин. Така че по същество има шест милиарда човешки версии на реалността на тази планета, всяка възприемаща своята собствена истина.
Брус Липтън
Но мисля, че наистина вярвах, че любовта има огромна сила да открие всичко добро в нас, да ни усъвършенства и да ни разкрие по-добрата версия.
Айобами Адебайо
Помолете двама души да ви кажат нещо, ще получите две версии. Дори лесни неща като напътствия, да не говорим за важни или полуспорни теми, като например защо е започнал бой или какъв е човек като цяло. Ако не знаете нещо за себе си, просто не можете да сте сигурни.
Габриел Зевин
Политиците изглежда отчаяно се обръщат към съответните им версии на така наречената "средна класа", неспособни да съпреживяват прекариата и нетърпеливи да измислят нови и по-строги санкции срещу ранените в обществото.
Гай Стендинг
Има две версии за всяко стихотворение - плачещата версия и директна версия.
Голуей Кинел
Английският е много по-сух. Можете да се измъкнете с много по-малко. Патос, лиризъм, това са неща, които трябва да намалите, ако искате английската версия на книгата да работи.
Даниел Келман
Можете да забравите, че други хора носят парченца от вашата собствена история в главите си. Винаги съм мислил - съберете всички тези произволни парчета от всички, които някога са ви познавали от родителите ви до човека, който някога е седял до вас в автобус, и вероятно ще видите по-пълна версия на живота си, отколкото дори докато го живеете.
Деб Калети
В момента има по-силна, по-жизнена, по-вдъхновена версия на вас, която иска и чака да се появи.
Деби Форд
Акт 2 е обратното на Акт 1. Ако Акт 1 е тезата - светът на статуквото - тогава Акт 2 е обърнатата версия на това. Полярната противоположност, обратното, антитезата.
Джесика Броуди
Готов съм да приемам от другите своя собствена версия на реалността. Мисля, че е основна свобода наистина да създадеш собствена реалност от каквито и да са истини.
Джозефин Харт
Вероятно в такива секунди те наистина порастват - когато осъзнаят, че родителите ти са точно същите като теб, просто по-стари версии на теб и приятелите ти.
Джон Ланган
Те са недостъпни за него, защото няма пари да прави секс с честни жени. Това доказва, че честта е само версия на проституцията.
Едгар Хилзенрат
Получих много утеха от философията на римските стоици. За мен една от най-мощните идеи на стоицизма е, че не можете да избирате или избирате в света какво искате да се случи и какво не искате да се случи, и че всъщност, ако сте успели да изберете, версията щеше да измислиш, че ще бъдеш неприличен, куц и по същество по-малко красив от истината.
Елиф Батуман
Една от най-болезнените части на раздялата е да имаш чувството, че животът ти е история, а след това другият човек си тръгва и взема историята със себе си. И оставаш там без него. Останахте в тази версия на живота, която по същество е последователност от събития и взаимодействия, които изглежда не отиват никъде.
Елиф Батуман
Може би имаме достъп само до ограничен брой подобни реалности и ние непрекъснато крадем идеи от различни версии на нашия свят и ги бъркаме с нашите собствени прозрения.
Илан Мастаи
Но когато редуцираме секса до функция, ние също се позоваваме на идеята за дисфункция. Вече не говорим за секс изкуството; по-скоро говорим за механиката на секса. Науката е заменила религията като авторитет; а науката е по-страшен арбитър. Медицината знае как да изплаши дори онези, които се подиграват на религията. В сравнение с диагнозата, какво е просто грях? Някога морализирахме; днес ние се нормализираме, а тревожността от представянето е светската версия на нашата стара религиозна вина.
Естер Перел
Ние не виждаме света такъв, какъвто е в действителност. Виждаме най-добрата му версия.
Кая Нурденген
Пиша спекулативна фантастика и според мен спекулативната фантастика всъщност е просто много интензивна версия на литературното произведение като цяло.
Кен Лиу
Сетих се за това, което тя каза по-рано, за различните имена, които Танжер е имал в хода на историята. В известен смисъл почувствах, че е подходящо за момента - и двамата бяхме на едно и също място, но в две много различни версии на Танжер и не можех да си представя нейния, място на вълнение, място, където да започнем отначало. Моето съдържаше само страх и изолация.
Кристин Манган
Съществуването на друг, конкуриращ се превод е нещо добро като цяло и само незабавно обезкуражаващо за един човек - преводачът, който след една, две или три години повече или по-малко внимателна работа, вижда друга, и може би по-добра версия изглеждат сякаш за една нощ.
Лидия Дейвис
Въпреки че вярвам, че един превъзходен превод може да постигне безвремие, това не означава, че смятам, че други преводачи не трябва да опитват други версии. Колкото повече, толкова по-добре в крайна сметка.
Лидия Дейвис
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща