Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оптимизъм" - страница 2
Втората световна война, атомната бомба, Студената война затрудниха американците да продължат с оптимизма си.
Стивън Амброуз
Ако застъпвам предпазлив оптимизъм, това е не защото нямам вяра в бъдещето, а защото не искам да насърчавам сляпата вяра.
Аун Сан Су Чи
Аз отказвам да "погледна нагоре". Оптимизмът ме дразни. Това е извратено. Тъй като падането на човека, правилното му положение във вселената е една от мизериите.
Джон Кенеди Тул
Въобще не е въпрос на оптимизъм, а по-скоро на продължаване на вярата в продължаващия и буквално безкраен процес на еманципация и просветление, който според мен оформя и дава насока на интелектуалното призвание.
Едуард Саид
Оптимизмът е карикатура на надеждата.
Жилбер Сесброн
Кога се поражда песимизмът? Когато се срещнат два различни оптимизма.
Станислав Йежи Лец
Познавачите на жените рядко са склонни към оптимизъм.
Джордж Бърнард Шоу
Чувството за хумор предполага наличие на някакъв минимален оптимизъм и печал едновременно.
Хайнрих Бьол
Позитивното мислене е схващането, че ако мислите добри мисли, нещата ще се получат добре. Оптимизмът е усещането да мислиш, че нещата ще бъдат наред и да бъдеш обнадежден.
Мартин Селигман
Оптимизмът е преди всичко мирис на живот!
Тонино Гуера
Песимизмът е характерна за младата възраст, а оптимизмът за зрялата.
Юрий Левитански
Когато повярваш, невъзможното става възможно. Това, в което вярвате, ще се превърне в истината. Вашият оптимизъм днес ще определи нивото ви на успех утре. Не гледайте на предизвикателствата си; погледнете нагоре и погледнете в бъдещето. Не се фокусирайте върху обстоятелствата си. Фокусирайте се върху правилните вярвания, които ще ви помогнат да изградите своя успех.
Джон Гордън
Понякога песимизмът или оптимизмът стават популярни и са заразителни.
Едуард Прескът
Когато растях в Ирак, имаше непрекъсната вяра в прогреса и голямо чувство на оптимизъм. Това беше момент на изграждане на нацията.
Заха Хадид
Започнах да се занимавам с голф след четиридесет, и не ми се нрави много, когато наричат това излишен оптимизъм.
Майкъл Фокс
Оптимизмът е психическо състояние, което способства подобряването в значителна степен на физическото състояние.
Ранди Пауш
Често неоправдания оптимизъм на едни става причина за оправдания песимизъм на други.
Борис Крутиер
Оптимизмът е отричане, така че се изправете пред фактите и продължете напред.
Дъглас Макартър
Оптимизмът е за мен безсмислен брътвеж на хора, под чиито плоски чела не се крие нищо друго освен думи. Оптимизмът е горчива подигравка към човечеството.
Артур Шопенхауер
С повече позитивни мисли и оптимизъм се живее по-леко.
Латинка Петрова
Така преливам от оптимизъм, че не мога да поема и капка повече.
Станислав Йежи Лец
Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действува...
Атанас Буров
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща