Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Яйце"
Мъдрият не носи всички яйца в една кошница.
Мигел де Сервантес
Кокошката е само средство за яйцето да създаде друго яйце.
Самюел Бътлър
Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
Марк Твен
Каква е моята най-възвишена амбиция? Винаги съм искал да хвърля яйце на електрически вентилатор.
Оливър Херфорд
Политиката е развалено яйце.
Александър Суворов
Традиционната мъдрост е да не слагате всичките си яйца в една кошница. Мъдростта 80/20 е да изберете внимателно кошница, да заредите всичките си яйца в нея и след това да я наблюдавате като ястреб.
Ричард Кош
Футболът е фестивал на плодородието. 11 сперматозоида се опитват да влязат в едно яйце. Наистина съжалявам вратаря.
Бьорк
Както гъсеницата поставя яйца на най-добрите листа, така и свещеника налага проклятие на най-добрите радости на живота.
Уилям Блейк
Да си мъдър в среда на групово мислене е като да хвърлиш яйце по булдозер.
Мат Таиби
В собствения си живот реших да оставя месото от чинията си в медицинското училище, но малко бавно осъзнах, че млечните продукти и яйцата също не са здравословни храни.
Нийл Барнард
Аз съм противник на властта, това яйце на мизерия и потисничество; Аз съм против това до голяма степен заради това, което прави на тези, които го упражняват.
Патрик О'Брайън
В нашите мечти можем да си приготвяме яйцата точно както искаме, но не можем да ги ядем.
Ана Фройд
Моята жена ми каза? "Защо не напишеш песен за мен?" И аз взех и написах песента "Баба с яйца". Затова тя се разведе с мен.
Бон Скот
Яйцата от Киндер Сюрприз са като жена: красива опаковка, но вътре разочарование.
Виле Вало
Животът е яйце, трябва да бъдете търпеливи и внимателни с него или ще се счупи.
Лангстън Хюз
Човекът е единственото същество, което консумира, без да произвежда. Човекът не дава мляко, не снася яйца, не е достатъчно силен, за да дърпа плуг, не може да тича достатъчно бързо, за да улови заек, и все пак той е господар на всички животни.
Джордж Оруел
Боядисват върху яйца? Не знам какво рисуват на яйца, не съм го виждал.
Владимир Путин
Какво предпочита мъжът? Бъркани яйца с бекон или чисто обожание? Различно – зависи доколко е гладен.
Маргарет Атууд
Конкретният аспект на времето, който ме интересува, е стрелата на времето: фактът, че миналото е различно от бъдещето. Спомняме си миналото, но не помним бъдещето. Има необратими процеси. Има неща, които се случват, като превръщаш яйце в омлет, но не можеш да превърнеш омлет в яйце.
Шон Карол
Мисля, че едно от ужасните неща днес е, че хората изпитват този смъртен страх от храната: страх от яйца, да речем, или страх от масло. Повечето лекари смятат, че можете да имате малко от всичко.
Джулия Чайлд
Една неделна сутрин изгря топлото слънце и - поп! - от яйцето излезе мъничка и много гладна гъсеница.
Ерик Карл
Не яйцата правят мъжът мъж.
Кандис Бушнел
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща
📖
Поговорки на тема "Яйце"