Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лампа"
Да питаш писател какво мисли за критиката, е като да питаш уличната лампа какво мисли за кучетата.
Кристофър Хемптън
Моето най-добро противозачатъчно е да оставя лампите светнати.
Джоан Ривърс
Гневът е вятър, който взривява лампата на ума.
Робърт Ингерсол
Вечерта в живота носи със себе си своя лампа.
Жозеф Жубер
Ако не можете да бъдете звезда в небето, станете лампа в дома.
Джордж Елиът
Той използва статистически данни, както пиян използва лампи, повече за подкрепа, отколкото за осветление.
Романо Проди
Смъртта е угасване на светлината на лампата при лъчите на изгрева, а не угасване на слънцето.
Рабиндранат Тагор
Съжалението има цел. Това е като маслената лампа на таблото на вашия живот, която ви казва, че трябва да се поправи нещо. Така че поправете го. И се чувствайте по-добре.
Дейвид Бърнс
Славната лампа на небето, слънцето.
Робърт Херик
През четирите дни на бурята свикнах с меката светлина на лампите и свещите и ми хареса. Когато захранването отново се включи, открих, че всъщност съм разочарован. Електрическите светлини изглеждаха студени и безлични; те разкриха твърде много.
Деймън Найт
Активният ум не се нуждаеше от разсейване във физическата си среда. Имаше нужда от колекция от изключителни книги и добра лампа. Може би малко сирене и бисквити.
Дж. Р. Уорд
...и лампата най-сетне се примири със смъртта си. Сега в стаята нямаше нищо, освен огън, и всеки път, когато пламък издаваше дъх, тя зачерви кехлибарената й кожа с кръвта на цъфтежа си.
Шарл Бодлер
Изгубен в мечтите си, някак си пресичам пътните сигнали, блъскайки се в улични лампи или хора, но въпреки това се придвижвам напред, излъчвайки изпарения от бира и мръсотия, но усмихнат, защото куфарчето ми е пълно с книги и същата нощ очаквам да ми кажат мен неща за себе си, които не знам.
Бохумил Храбал
В този спящ малък принц най-силно ме вълнува неговата вярност към едно цвете, образът на розата, която сияе в него като пламък на лампа дори когато той спи..."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Малка техническа бележка: не слагайте вкъщи неонови лампи. Човек изглежда като вампир."
Кристина Кофта
След като лампата изгасне всички жени са еднакви.
Плутарх
Социопатите се различават доста драматично в това как мозъкът им реагира на емоционални думи. Емоционалната дума е любов, омраза, гняв, майка, смърт, всичко, което свързваме с емоционална реакция. Ние сме готови да обработваме тези думи по-лесно, отколкото неутрални, неемоционални думи. Ние сме много емоционални същества. Но социопатите слушат равномерно емоционалните думи, както лампата или книгата - няма неврологична разлика.
Марта Стаут
В трептящата светлина на лампите те се скитаха по редиците на войниците. Няма двама войници с еднакъв нос, едни и същи очи или една и съща уста. - О, човече. Нищо чудно, че толкова много хора трябваше да работят върху тази гробница, - каза Джак.
Мери Поуп Озбърн
... за жената да бъде привлекателна е истински ключ, способен да отвори не по-малко врати, от лампата на Аладин или фонда на Онасис.
Оливия Голдсмит
Наистина не съжалявам нито един от героите си. Държа героите си под ярка флуоресцентна лампа и питам "Кой си ти?" Не им правя грим и не им правя прически. Представят ми се такива, каквито са и тогава ги оставям да кажат каквото си искат. Обикновено те казват нещо твърде честно.
Отеса Мошфег
Това всъщност са всички книги, нали? Искам да кажа, списъци с тайни и неща, които само бихте искали да сте направили - нещо като признание на предсмъртното легло, където се опитвате да извадите всичко, докато лампите все още светят.
Андрю Смит
Неоновите лампи осветяваха самотата. Твърде ярко; от тях не можеш нищо да скриеш. От тях пустотата изглежда десет пъти по-пуста.
Сали Гарднър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща