Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сблъсък"
Вярата, която не може да преживее сблъсъка с истината, не струва много съжаления.
Артър Кларк
Това не е сблъсък между цивилизациите. Това е сблъсък за цивилизацията.
Тони Блеър
Съществува трагичен сблъсък между истината и света. Чистата безспорна истина изгаря света.
Николай Бердяев
Моята дефиниция за трагедия е сблъсък между дясно и дясно.
Амос Оз
Истината пламва не само от сблъсъка на мнения, както казват французите, но и от вътрешните противоречия на лъжите.
Лев Троцки
Откриването се случва в припокриването на различни общности... в сблъсъците на различията.
Скот Белски
Демокрацията очевидно е нещо, от което не искаме да се отказваме, но създава хаос. Това означава, че човекът в съседство може да прави каквото си иска и това създава сблъсък на мисленето. В градовете това означава, че хората строят каквото си искат.
Франк Гери
Ски състезанията, особено спускането, са опасна дейност и има много инциденти. Би било наистина много лошо да загубим всичко поради сблъсък.
Херман Майер
Лондон е безкраен сблъсък между ъглите и празнотата.
Чайна Миевил
Когато митът се сблъска с друг мит, сблъсъкът е доста реален. (40)
Станислав Йежи Лец
Целият ми живот е един сблъсък между мен и мен. Между мен, такъв какъвто съм и мен, какъвто Бог ме иска.
Николай Велимирович
Германският идеализъм спасява философията от атаката на британския емпиризъм и борбата между двете се превръща не просто в сблъсък на различни философски школи, а в борба за философията като такава.
Херберт Маркузе
Сблъсъкът на цивилизациите, завоевателните войни, продължителният процес на колонизация са затъмнени и премахнати в един-единствен символичен момент.
Матю Рестал
Най-лошото в борбата между служители и работодатели е, че те са принудени да изискват максимума, а служителите, чрез естествена защита, искат минимума. Никога няма да има споразумение, защото това е сблъсък на тоталитаризма с демокрацията.
Монтейру Лобату
По-радикалните учени настояват, че съществува присъщ сблъсък между науката и нашите дългогодишни концепции за съзнанието и морала: ако приемете, че мозъците ни са безброй по-малки компоненти, трябва да отхвърлите такива понятия като характер, похвала, обвинения и свободна воля.
Пол Блум
Американците вярваха в откритост. Демокрацията процъфтява на сблъсък на идеи, толерантност на гледните точки и стабилен дебат.
Стив Бери
Нито един здравомислещ човек не бива да стъпва неподготвен в словесен сблъсък с жена.
Уилки Колинс
Всъщност не вярвам, че има някакви сблъсъци между това, в което вярвам като християнин, и онова, което знам и научих като учен. Мисля, че има широко схващане, че случаят е такъв и това е, което отблъсква много учени от сериозното разглеждане на вярата.
Франсис Колинс
...вие сте очукани и наранени в сблъсъците между спомени и реалност.
Дейвид Игълман
Всички се насочвахме един към друг по курс на сблъсък, без значение какво. Може би някои хора просто са предназначени да бъдат в една и съща история.
Джанди Нелсън
Беше здрач и светлината имаше ултравиолетово качество, последен изблик на пигментация, докато нощта и денят се втурнаха един в друг в сблъсък на цветни призми, преди тъмнината накрая неизбежно да победи.
Карън Соун
Сблъсъкът между науката и религията не е показал, че религията е фалшива, а науката е вярна. Той показа, че всички системи за дефиниция са свързани с различни цели и че никоя от тях всъщност не "схваща" реалността.
Алън Уотс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща