Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Портрет"
Исках да си направя пластична операция, докато не забелязах, че лекарският кабинет е пълен с портрети от Пикасо.
Рита Ръднър
Има нещо фатално в добрите решения - те винаги идват твърде късно. - "Портретът на Дориан Грей"
Оскар Уайлд
Въпреки че обичам майка си, не исках да правя идеализиран портрет на нея. Очарован съм повече от нейните дефекти - те са по-смешни от другите й качества.
Педро Алмодовар
В известен смисъл по-голяма любов в Исус е да освещава, отколкото да оправдава, защото Той ни прави най-подобни на Себе Си, в Своя собствен основен портрет и образ, като ни освещава.
Самюел Ръдърфорд
Струваше ми се твърде много от индийското писане на английски, състоящо се от хора от средната класа, които пишат за други хора от средната класа - и малка част от живота, която се предава като автентичен портрет на страната.
Аравинд Адига
Не се съмнявам в победата, моля хората със слаби сърца да не се суетят и да не бързат там със смяната на портретите, разбирате ли.
Борис Елцин
Да седите, за да ви нарисуват портрета, е все едно да присъствате на своето свобствено сътворение.
Александър Смит
Ако промените или затъмните библейския портрет на Бог, за да привлечете обръщащите се, не получавате обръщащи се към Бог, а обръщате се към илюзия. Това не е евангелизация, а измама.
Джон Пайпър
Много билбордове и реклами в списания прибягват до показване на изолирани части на тялото, а не на портрети на модели от цялото тяло, използващи или носещи продукти. Този стил на фотография, известен в индустрията като абстрактно представяне, позволява на зрителя да се види в рекламата, а не в модела.
Дъглас Рушкоф
Най-сигурният начин да поправиш жената е да й покажеш идеала и да й кажеш, че това е нейният портрет. От ревност тя ще поиска да стане негов оригинал и непременно ще й се удаде да се превърне в негово доста сносно копие.
Василий Ключевски
Нищо в портрета не е въпрос на безразличие. Жест, гримаса, дрехи, дори декор - всички трябва да се комбинират, за да реализират характер.
Шарл Бодлер
Когато описват идеалния мъж, повечето жени дават портрет на идеалната жена.
Джоан Борисенко
В какъвто и Китай да съм роден, вероятно все пак щях да стана художник - обичах да скицирам портрети като дете и започнах уроци по изкуства на 7. Но ако Китай не беше под управлението на маоизма, може би никога нямаше стане писател.
Ма Дзиен
Портретът на друго лице не винаги е нашето собствено отражение. Ние виждаме в него това, което искаме да видим.
Ана Зегерс
Правя фигуративни портрети като начин да изследвам теориите на квантовата физика.
Оливър Джефърс
Въпреки това имаме добър портрет на жертвата и това, както казваха моите учители, е първата стъпка към разрешаването на убийството.
Роберт ван Хюлик
Мехмет е първият султан и един от първите мюсюлмани навсякъде, който се противопоставя на религиозната традиция, като позволява да бъде направен неговият портрет.
Стивън Кинзър
Не се опитвайте да рисувате моя портрет с боите на собствените си грехове.
Сюзън Елизабет Филипс
Той е казал, че неговият живот трябва да се вмести в цяла галерия картини, но сега целият му живот се състои само от една картина: неговият портрет.
Арчибалд Кронин
Разхождайки се по улицата с портрет на Далай Лама, веднага ще бъде арестуван в повечето части на Китай. Малки медальони рутинно се конфискуват и унищожават.
Барбара Демик
Осигурен ми е някакъв емоционален баласт, като ми даде интимен портрет на един герой, по-специално за разлика от колективния. Имам късмета, че имах много симпатични читатели, но обикновено - ако една книга ви кара да се смеете твърде много, тя преминава от "литература" към "забавление".
Джошуа Ферис
Три неща са най-трудни за предаване в портрет: ръце, очи и най-вече душата.
Жауме Кабре
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща