Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зрелище"
Народът се оказа публика... На масите се дава смисъл, а те очакват зрелища.
Жан Бодрияр
Не харесвам зрелището на смъртта, но заедно с това то ме привлича.
Луис Бунюел
Спорт - това е единственото зрелище, в което, независимо от броя повторения, края остава неизвестен.
Нийл Саймън
Несъмнено от всички развалини, които съществуват на света, човешките развалини са най-печалното зрелище.
Теофил Готие
Бедните винаги гласуват за партия, която гръмко им обещава хляб и зрелища, а после не може да им ги даде.
Вилхелм Швебел
Животът не е зрелище и не е празник; живота е трудно занятие.
Джордж Сантаяна
Ако съберете всички съставки, които естествено привличат децата - секс, насилие, отмъщение, зрелище и буен шум - това, което имате, е гранд опера.
Джудит Мартин
Човек, който се противопоставя на съдбата е любимо зрелище на боговете.
Сергей Лукяненко
Залез - най-печалното зрелище на земята.
Сю Монк Кид
Няма по-печално зрелище, от хора, които са по мъдри от своя живот, и писатели, които са по-умни от своите книги.
Веслав Брудзински
Ню Йорк осигурява не само продължаващо вълнение, но и зрелище, което продължава.
Е. Б. Уайт
Няма по-тежко зрелище от гледката на унищожените плодове на труда, в които човек е вложил своите сили, талант и любов към родния край. Няма по-горчив мирис от този на догарящото пепелище.
Георгий Жуков
Историята в по-голямата си част представлява доста позорно за човечеството зрелище.
Йохан Готфрид Зойме
Хляб и зрелища!
Ювенал
Ненавиждам пистолетите. Те убиват хората. И докато това оръжие съществува, хората ще убиват. Това е неоспорим факт. Аз съм виждал рана от стрелба, и ви казвам, че това зрелище не е от най-хубавите. Тя беше на снимачната площадка, и аз бях сериозно уплашен.
Даниел Крейг
Премиерата, подобно на земетресенията, приливните вълни, бракът и други природни катаклизми, - превъзходно зрелище, ако не ви заплашва.
Джон Баримор
Кой е казал, че море без брегове е скучно и еднообразно зрелище?
Александър Грин
Нищо не може да бъде по-приятно, отколкото да живееш в уединение, наслаждавайки се на зрелищата на природата и да прочете понякога някоя-друга книга...
Николай Гогол
Раят е къща, пълна с чудеса; да, на зрелища и изображения на свободна благодат.
Самюел Ръдърфорд
Ако гледам на някой предмет в течение на известно време, то зрелището ме разочарова. Това е и моето проклятие на фотограф.
Ървинг Пен
Модните ревюта са вид зрелище, при което жевите гледат моделите, а мъжете - манекенките.
Константин Мелихан
Хляб и зрелища" е девизът на болните народи. Лозунгът на здравите народи е: "труд, молитва и милост.
Николай Велимирович
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща