Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нокът"
Това, от което страната се нуждае, са изцапани нокти и чисти умове.
Уил Роджърс
Когато мечките се раждат за първи път, са безформени маси от бяла плът, малко по-голяма от мишките, като само ноктите им са изпъкнали. След това майката ги облизва постепенно в правилна форма.
Плиний Стари
И дивите неща изреваха ужасните си ревове и скърцаха страшните си зъби, търкаляха ужасните си очи и показваха ужасните си нокти.
Морис Сендак
Природата има кървави зъби и нокти.
Алфред Тенисън
Светът на изкуството е джунгла, отекваща от призивите на порочна ревност и безмилостна битка между дилъри и колекционери; но цял живот съм се разхождал в джунглите на бизнеса и борбата със зъби и нокти за снимки ми идва като форма на релаксация.
Арманд Хамър
Миналата година, когато баба ми падна и си счупи бедрото, вече не можеше да си рисува ноктите на краката. Така че дядо ми започна да го прави вместо нея, дори след като той падна и си счупи бедрото. За мен това е любов.
Дейвид Еберсхоф
В крайна сметка издръжливостта е единствената причина да съществуваме. Ние мислим за себе си като за най-смъртоносните животни в природата, но истината е, че голият човек е най-големият слабак в дивата природа. Нямаме зъби, нокти, сила и скорост.
Кристофър Макдугъл
Добрите акробати не си гледат ноктите по средата на скока.
Айзък Азимов
Гладът си е глад, но гладът, който се утолява с готвено месо, похапвано с вилица и нож, е съвсем друг глад, за разлика от онзи, при който месото се поглъща с ръце, нокти и зъби. Затова не само предметът на потребление, но също и начинът на потребление се създава от производството не само обективно, но и субективно. По такъв начин производството създава потребителя.
Карл Маркс
Гили Гили свали лака си, който беше скрила между счупените плочки на балкона, и много пъти пое дъх, за да смекчи чувствата си. Тялото й стана по-леко, докато миризмата на лак за нокти се разпространяваше в душата й.
Метин Качан
Лъвът се разпознава по ноктите.
Морис Льоблан
Мазнините не са причина за затлъстяване и мазнините не са причина за атеросклерозата. Мазнините в тялото не се втурват в телесните мазнини, а се опитват да ни стоплят, украсяват, развеселяват и осигуряват полови хормони. И именно постната диета с ниско съдържание на мазнини е причината за много проблеми с плодовитостта, косата, ноктите, настроението и либидото.
Наталия Зубарева
Перата са сред най-сложните структурни органи, открити в природата. Нищо със сравнимо измерение не е по-силно. Те са направени от кератин, същият като човешките нокти, копитата на коня и рога на носорог, но кератинът в перата, поради разликата в молекулярната структура, е още по-здрава.
Сай Монтгомъри
Орлите рядко не успяват да хванат плячката си. Обикновено го убиват бързо, като му счупват врата с мощните си нокти.
Стивън Кинзър
Ноктите на Истината бяха болезнени. Лъжите се разкъсаха като струпеи и Джон кървеше там с часове, сподавяйки виковете си на болка в ръкава на палтото си - палтото, което беше получил от баща си.
Франк Перети
Когато алчността прониже нокти в човек, тя не познава граници.
Хенинг Манкел
Накратко, нищо няма тенденция да увеличава любовта толкова силно, колкото ефектите от маркирането с ноктите и хапането.
Ватсаяна Маланага
Знаех статистиката; Бих присъствал на лекции в полицията. Никога не се качвайте в колата. Никога, никога, никога. Ритайте, крещите, удряте, извивате се, плюете, нокти - правете каквото е необходимо, но не се качвайте в това превозно средство. Шансовете на една жена за оцеляване рязко спаднаха.
Джеймс Грипандо
По-късно един севернокорейски войник ще си припомни приятел, на когото е била дадена машинка за подстригване на нокти, произведена в Америка, и я показваше на приятелите си. Войникът отряза няколко пирона, възхити се от острите, чисти ръбове и се учуди на механиката на този прост предмет. Тогава той разбра с потъващо сърце: Ако Северна Корея не можеше да направи толкова фина нокторезачка, как може да се конкурира с американските оръжия?
Барбара Демик
Той има зелени очи, ангелско лице и дълги, подобни на пианист пръсти с матови, добре поддържани нокти. Андрогинните черти на лицето са подчертани от дълга коса, вързана на възел. На китките има кожени гривни с различни цветове и дебелина, а на лявата ръка златен пръстен с камък, подобен на кехлибарени отблясъци.
Камила Гребе
Яжте или лекувайте, нищо друго. Следващият човек на опашката винаги е бил потенциален противник, някой, който има повече. Тези, които бяха още живи, се бореха със зъби и нокти за остатъците. Борба за място за умиране в град, лишен от резолюции.
Карина Сайнс Борго
Моето цвете изпълни с благоухание цялата ми планета, но не умеех да му се радвам. Онези думи за ноктите, вместо да ме раздразнят, трябваше да ме трогнат...
Антоан дьо Сент-Екзюпери