Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Естетика"
Ако ти отказваш да изучаваш анатомия, изкуството на рисунката и перспективите, математическите основи на естетиката и науката за цвета, то, трябва да знаеш, че това е по-скоро признак на мързел, отколкото на гениалност.
Салвадор Дали
Господството има своя собствена естетика, а демократичното господство има своята демократична естетика.
Херберт Маркузе
Грешка е да оставите естетиката да задвижва вашето рационално вземане на решение.
Кори Доктороу
Мисля, че просто имам естествена оперна естетика. Не мога да се сдържа.
Зак Снайдър
Етика и естетика са едно.
Лудвиг Витгенщайн
Естетиката на архитектурата трябва да се корени в по-широка представа за човешките дейности като ходене, почивка и общуване. Архитектурата мисли как тези дейности могат да получат добавена стойност.
Том Мейн
Дизайнът трябва да бъде функционален и функционалността трябва да бъде преведена във визуална естетика, без да се разчита на трикове, които трябва да бъдат обяснени.
Фердинанд Порше
Смятам, че съм формиран от много места и естетика и принципи на мюсюлманския начин на живот и това е важна част от моето детство и моята идентичност.
Аяд Актар
Условията на мисълта, паметта и желанието, убедени от импулса и ирационалността, се влияят както от личната естетика, така и от личните значения.
Кей Редфийлд Джеймисън
Не можете да си купите визия и не можете да си купите естетика.
Травис Скот
Разбира се, това ще зависи от проекта, но не мисля, че някога бих могъл да се отделя от естетиката си.
Зак Снайдър
Етиката е естетиката на душата.
Пиер Рьоверди
С други думи, естетиката на инструментите, които използвате, за да реализирате идеи, са от значение.
Скот Белски
Преобладаващата естетика над етиката. Фантастично усещане за красота. Това е основната ни слабост.
Бепе Севернини
В спора с етиката победи естетиката.
Андрей Таманцев
Приблизително по същото време, когато по този начин започнаха моите юридически изследвания, аз планирах и мащабно изучаване на философия и естетика.
Георг Брандес
Всяка естетика, стара, или нова, или нова, задължително се основава на основното предположение, че хората трябва да укрепят, пречистят и усъвършенстват в себе си вроденото си желание за красота.
Дмитрий Иванович Писарев
Професията на наказателното адвокат помагаше на жаждата за победа и естетиката на процеса на познанието, хладното и емоционално откъснат от познаваемия обект. Също игра на ума, като и в математика, само че вместо цифри - човешки съдби.
Елена Котова
Политиката се смята за една от най-мръсните сфери на човешката култура. Но и в нея има етика и естетика.
Желю Желев
Ключ към естетиката на "Септември" дава сам Гео Милев: "Не е важно с какви форми си служи едно изкуство, а какви духовни ценности въплъщават тези форми."
Венцеслав Константинов
Сред тях (съветските дисиденти – бел.прев.) имаше различни хора, също както и сред другите категории население. Не по-малък процент умни и глупави. Някои имаха садо-мазохистичен комплекс, а други тщестлавие. Разбираемо е – от една страна това са страданието и затвора, а от друга – славата и упоменаването в разни "Гласове". Включваха се по различни причини. Мен това не ме привличаше, а най-вече тяхната поетика, дисидентския дискурс. По съдържание те ми се струваха дисиденти, но по форма – съветски. В този смисъл считам, че дори такава фигура като Солженицин и по естетика, и по поетика е напълно съветски. Просто така се е случило, че съветският писател Солжницин по силата на своя темперамент и по силата на избраните от него теми се е оказал отритнат и изгонен. Но той така и започна – като съветски писател.
Лев Рубинщейн