Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Радикал"
Никой освен радикалите никога не са постигнали нищо в голяма криза.
Джеймс Гарфийлд
Аз съм радикал в мисълта (и принципа) и консерватор в метода (и поведението).
Ръдърфорд Хейс
Повече от четвърт век ме познаваха, доколкото бях известен изобщо, като радикал.
Албърт Джей Нок
Ако наистина искате да станете ислямски радикал и сте готови да се съгласите да се обрежете, тогава ви каня в Москва. Ние имаме многоконфесионална държава, имаме специалисти и по този въпрос. И ще им препоръчам да направят тази операция по такъв начин, че нищо друго да не порасне във вас.
Владимир Путин
Под "радикал" аз разбирам човек, който отива твърде далеч; по "консерватор" разбирам някой, който не отива много далеч; под "реакционер" – човек, който никъде няма да отиде.
Удроу Уилсън
Антиоксидантите са химикали, които разграждат или неутрализират вредното въздействие на свободните радикали - химикали, произведени като страничен продукт от нормалния клетъчен метаболизъм.
Дейвид Пърлмътър
По-ниските цени на петрола сами по себе си няма да свалят моллите в Иран. Но е важно, че в исторически план, когато цените на петрола са били ниски, иранските реформатори са възходящи и радикалите са относително покорени, и обратно, когато цените са високи.
Джеймс Суровецки
До края всички имаха етикет - свине, либерал, радикал, революционер... Ако имаше всичко освен пистолет, ти беше радикал, но не и революционер.
Джери Рубин
Бедата в радикалите е в това, че те четат само радикална литература; а бедата с консерваторите е в това, че те нищо не четат.
Джон Кенет Гълбрайт
Много хора не разбират връзката на партията на Черните пантери с белите радикали на родината.
Фред Хамптън
Истинският радикал е този човек, който има визия за равенство и е готов да направи онези неща, които ще доближат реалността до тази визия...
Баярд Ръстин
Най-краткият начин да превърнете радикал в консерватор, либерал в тиранин, човек в звяр, е да му дадете власт над своите събратя.
Бенджамин Тъкър
Ето ключовото нещо, което трябва да знаете за митохондриите: Както всеки друг вид двигател, те генерират енергия, но генерират и отпадъци. Въпреки това, за разлика от вашия автомобилен двигател, който превръща бензина в енергия, докато създава смог, митохондриите превръщат храната в енергия, като същевременно създават нещо, наречено свободни радикали.
Дейвид Зинченко
Човешкият мозък е изложен на особено висок риск от увреждане от свободните радикали поради високата си степен на метаболизъм в сравнение с други тъкани, като същевременно липсват нивата на антиоксидантна защита, открити другаде в тялото.
Дейвид Пърлмътър
Вместо да потискате излишните свободни радикали с антиоксиданти, по-добре е да се уверите, че тялото ви произвежда по-малко от тях.
Джоузеф Меркола
Намаляването на свободните радикали с антиоксидантни добавки е лошо! Това може да доведе до сериозно влошаване на здравето, включително развитие на рак.
Джоузеф Меркола
По този начин, ако усърдно потискате свободните радикали, тогава най-вероятно неволно ще спечелите сериозни усложнения.
Джоузеф Меркола
Дори експериментални композитори, революционни композитори, самостоятелно оформени радикали, в писането на революционна музика, разпознават музиката, която им е предшествала, като се опитват да я избегнат.
Ленард Бърнстейн
Терористите и тоталитарните радикали се разглеждат като борци за социална справедливост. Израелците и американците – като нацисти.
Дейвид Хороуиц