Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нищожество"
За низките натури няма нищо по-приятно от това да отмъщават за своето нищожество, замервайки святото и великото с калта на своите възгледи и мнения.
Висарион Белински
Трудно е да се повярва, че човек няма какво друго да скрие освен собственото си нищожество.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Най-дълбоката и органична смърт е смъртта в уединение, когато дори светлината се превръща в принцип на смъртта. В такива моменти ще бъдете откъснати от живота, от любовта, усмивките, приятелите и дори от смъртта. И ще се запитате дали има нещо освен нищожеството на света и вашето собствено нищожество.
Емил Чоран
Да кажете, че човекът се състои от сила и слабост, от разбиране и заслепяване, от нищожество и величие, това означава не до го осъдите, а да определите неговата същност.
Дени Дидро
В театъра талантливите ме обичаха, бездарните ме ненавиждаха, а нищожествата направо ме хапеха и разкъсваха на части.
Фаина Раневска
Понятието нищожество не е характерно за трудолюбивото човечество: тези, които се трудят, нямат нито време, нито склонност да претеглят праха си; примиряват се с трудностите или безсмислието на съдбата; те се надяват: надеждата е добродетел на роба.
Емил Чоран
Презрението е маска, която прикрива нищожество, понякога душевна мизерия: презрението е признак за недостатъчно доброта, ум и разбиране на хората.
Алфонс Доде
Истинските ценности са отхвърлени и забравени - те повече не съществуват. Мода, се е превърнала в диктатура на нищожества. И това, което някога е било наречено чест, сега се изисква минимално.
Мишел Мерсие
Човешкото високомерие се старае е да не размишлява, за да не забележи своето нищожество.
Жак-Бенин Босюе
В самотата жалкият осезава цялото си нищожество, извисеният дух цялото си величие, накратко - всеки, онова, което е.
Артур Шопенхауер
Намерението на тази книга е да обясни как едно зле образовано, психологически неуравновесено нищожество успя да хипнотизира цяла нация...
Пол Роланд
Родителите ми се разведоха, когато бях на около годинка. Баща ми по същество беше нищожество в живота ми, докато не навърших около 16 години. Майка ми беше стюардеса за Пан Ам, така че се преместих по целия свят - Лондон, Рио де Жанейро.
Такър Макс
Неволното усещане за своето нищожество Ватек намери утешение в мисълта, че всички го считат за велик.
Уилям Бекфорд
Нужно е винаги да помните, че нищожеството често се оказва добре скрито величие.
Кейси Афлек
Сега аз знам и разбирам, че любовта е съдбата на нищожествата, а силните личности не трябва да обичат.
Ливиу Ребряну
Който е бил нищожество, си е останал такъв, независимо какъв е станал.
Аркадий Давидович
- Гламурът има два основни аспекта, - каза на един от уроците Яхова. - Първо, това е изгарящият, невероятно мъчителен срам за просешката нищожност на своя бит и телесното си безобразие. Второ, това е отмъстителното злорадство при вида на нищетата и нищожеството, което не е успял да скрие друг човек.
Виктор Пелевин