Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свежест"
Има нещо от свежестта на ума, от лекотата на духа в Лин, което от векове е свързано в съзнанието на хората с планините на Швеция и шведската радост в природата.
Йоханес Йенсен
Когато свежестта на сутринта е заменена от умората на обедния ден, когато мускулите на краката поддават под напрежение, изкачването изглежда безкрайно и изведнъж нищо няма да върви както желаете, тогава не трябва да се колебаете.
Даг Хамаршелд
Може би да гледаме през големите бебешки очи - ако можехме - нямаше да е толкова откровено преживяване, колкото мнозина си представят. Може да видим свят, обитаван от предмети и хора, свят, изпълнен с причинно-следствена връзка, действие и морал - свят, който би ни изненадал не със своята свежест, а със своята познатост.
Пол Блум
Човешката природа е толкова богата, силна и устойчива, че може да запази своята свежест и красота в средата на най-потискащата грозота на околната среда.
Дмитрий Иванович Писарев
Няма да позволя да хванат моята буйност в баражи и бентове. Няма да се оставя на сушата да ме изпие. Животът има нужда от свежест."
Блага Димитрова
Смирението не означава да вярваш, че си по-нисш, а да се освободиш от собствена значимост. Това е състояние на естествена простота, което е в хармония с истинската ни природа и ни позволява да вкусим свежестта на настоящия момент.
Матийо Рикар
И наистина е много приятно да яздиш напред в зората на един пролетен ден. Защото тогава малките птички наистина пеят най-сладката си песен, като всички се обединяват в една радостна смесица, от която човек едва ли може да различи една нота от друга, толкова многобройна е тази хубава кръгла песен; тогава растящите неща на земята миришат най-сладко в свежестта на ранния ден - красивите цветя, храстите и цветовете по дърветата; тогава росата обсипва целия меч като с невероятно множество скъпоценни камъни от различни цветове; тогава целият свят е сладък, чист и нов, сякаш беше прясно създаден за този, който дойде да броди в чужбина толкова рано сутринта.
Хауърд Пайл
- Запомнете: следващия път, когато пазарувате хранителни стоки, помислете за сезона. Свежестта е най-важна!
Хелън Ръсел
Именно нашата уникалност придава свежест и жизненост на връзката.
Джеймз Добсън
Косата ми е тъмнокафява. Освен това имам много строг вид и с този цвят коса изглеждам направо мрачна. Русото придава повече свежест.
Ким Уайлд
Влизайки в храма, аз почувствах телесната и душевна свежест на приятно повяващата отвътре прохлада. Каквото и да говорят, но католицизмът е добра религия лятно време.
Хайнрих Хайне