Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Свиване"
Аз съм на седемдесет и пет години. Моята душа лежи пред мен. Тя вече се износи от свиване. Свиване на душата от смъртта на приятелите. Война. Спорове. Грешки. Обиди. Кино. И старост, която все пак дойде.
Виктор Шкловски
Пазарът на петрол е особено чувствителен дори към намек за разширяване или свиване на предлагането.
Джеймс Суровецки
Така организмът се подготвя за спонтанно приемане на предлаганото. Доколкото по-голямата свобода включва по-скоро свиване, отколкото разширяване и развитие на инстинктивните потребности, тя работи по-скоро за, отколкото против статуквото на общата репресия - може да се говори за "институционализирана десублимация". Последното изглежда е жизненоважен фактор в създаването на авторитарната личност на нашето време.
Херберт Маркузе
Когато реагираме на животозастрашаваща ситуация, свръхвъзбуждането първоначално е придружено от свиване на телата и стесняване на възприятията. Нервната ни система действа, за да гарантира, че всички наши усилия могат да бъдат максимално фокусирани върху заплахата...
Питър Левин
Картинка. До такава степен ни е вградено това. Че двете дъги или кръгчета на нарисувани гърди могат да събудят спомен, температура, промяна, свиване на корема, тръпка в слабините. Сгъвам го. Преглъщам наполовина, не помръдвам за миг, дишам.
Питър Хелър
В самия център на нашето същество е ритмичното движение, циклично разширяване и свиване, което е както в нашето тяло, така и извън него, което е както в нашия ум, така и в нашето тяло, което е и в нашето съзнание, а не в него.
Андрю Уейл
Тънкостта на вашето визуално внимание. Можеш да ме предупредиш или да смениш темата със свиване на ириса.
Форест Гандър
Израстването е трудно. Странно е, че дори когато сме спрели да растем физически, изглежда, че трябва да продължим да нарастваме емоционално, което включва както разширяване, така и свиване, тъй като някои части от нас се развиват, а други трябва да се оставят да изчезнат... Твърдостта никога не работи; в крайна сметка сме с грешен размер за нашия свят.
Джанет Уинтерсън
Намерих изолацията на този емигрантски живот за патетична. Дори след години живот в Париж моята кръстница Санди не беше по-различна. Тя щеше да отклони предложенията ми да общува с парижани. - Не говоря френски! 0 би казала тя със свиване на рамене. - Те не се интересуват от никой, който не говори техния език.
Кейт Бетс