Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Езерце"
Аз бих сравнил страха със щуката. Който я обича, я развъжда в своето езерце, но трябва да знае, че тя ще погълне всичката друга риба. Който иска страх, той го всява в сърцето на подвластния, но трябва да помни, че той ще погълне всички други чувства.
Пьотр Вяземски
Концепцията за фино взаимосвързан свят, шепнещо езерце, в което и чрез което сме тясно свързани помежду си и с Вселената, асимилирани от нашия интелект и приети от сърцата ни, е част от универсалния човешки отговор на предизвикателството сега сме изправени.
Ервин Ласло
Казвам на амбициозните предприемачи през цялото време: Валидирайте идеята си на местно ниво. Вземете малко опит под колана си. Докажете, че идеята ви има крака там, където сте. Прекарайте известно време като голяма риба в малко езерце. Демонстрирайте, че там има там... там където живееш.
Марк Рандолф
Значи това съм тук, за да стана. И изведнъж тази дума ме изпълва с марка тъга, която не съм изпитвал от детството. Тъгата, която изпитваш в края на лятото. Когато светулките изчезнат, езерцата са изсъхнали и растенията са увехнали, уморени от това, че са толкова зелени.
Огастин Бъроуз
Китайската икономика не е езерце, а море: дъжд може да отмие езерце, но няма да навреди на морето.
Си Дзинпин
Рин спеше в мисълта на дъба. Неговите собствени спомени за времето и растежа продължаваха да бръмчат и подобно на езерце, тишината му се отразяваше обратно.
Шанън Хейл
Очите й държат бледата луна в себе си, както неподвижно езерце държи звезди.
Катрин Апългейт
Разбира се, в морето има много други атрактивни риби... Единствената беда е, че плувате в плитко езерце с пирани.
Кевин Алан Милн
Глупаво е да разстилаш морска карта само за да преминеш езерцето с лодка.
Висарион Белински