Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нападка"
Още от началото младоженците следва да се предпазват от разногласия и нападки, виждайки как неотдавна залепените гърнета се разпадат лесно при най-малък тласък; а след време, когато местата на съединяване станат здрави, нито огън, нито желязо няма да им повлияят.
Плутарх
Каква е силата на истината - вие се опитвате да я опровергаете, но самите ваши нападки я въздигат и й придават по-голяма ценност.
Галилео Галилей
Нападките срещу недостатъците и пороците на нацията не са престъпление, а заслуга, те са истински патриотизъм.
Висарион Белински
Персоналните нападки само ме радват. Това означава, че други политически аргументи при противника не са останали.
Маргарет Тачър
Да порасна? Да се изправи? Умът й се завъртя от словесните нападки. Каквото и да правеше, баща й щеше да й каже, че греши. Безполезно. Незаслужено.
Тед Декър
Който се бои от нападки на своите убеждения, той сам се съмнява в тях.
Уендъл Филипс
Когато дете е нападнато от някого в присъствието на родителя му, то не отвръща на нападката като напада, а гледа родителя си и плаче. Знае, че родителят ще го защити. Как не проумяваш това, което и малко дете знае? Твоят небесен родител е постоянно до теб. Затова: не отмъщавай, не отвръщай на злото със зло, а гледай към Родителя си и плачи. Само така ще си осигуриш победа в конфликта със зли хора.
Николай Велимирович
Изчаках достатъчно г-н Костов да надуе балона. Не е в стила ми да персонифицирам политическия дебат, дори и когато нападките на моите опоненти придобиват личен характер. Но става дума за доста тежки манипулации. Затова нека господин Костов да каже в какво точно ме уличава, защото едва ли някой ще му повярва, че той не познава съдържанието на папката и че може да остане на нивото задаване на въпроси.
Георги Първанов
Който се бои от нападки срещу собствените си убеждения, сам се страхува от тях.
Оскар Уайлд