Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Имам"
Има голяма сила в човек, който може да мълчи, дори и да е прав.
Оскар Уайлд
Ако всички искаха мир вместо друг телевизор, тогава щеше да има мир.
Джон Ленън
Работи върху пречистването на мислите си! Ако нямаш лоши мисли, няма да имаш лоши постъпки.
Конфуций
Онзи, който не е доволен от това, което има, няма да е доволен и от това, което иска да има.
Сократ
Малцина от нас могат да понесат щастието - имам предвид щастието на ближния си.
Марк Твен
Ние умираме от премисляне. Бавно се убиваме чрез мислене за всичко. Мисли. Мисли. Мисли. Никога не можеш да имаш доверие на човешкият ум така или иначе. Той е смъртоносен капан.
Антъни Хопкинс
Няма такива обстоятелства, при които човек да има право да посяга на свободата на себеподобните си.
Жул Верн
Не е важно дали имаш стил, репутация или пари. Ако нямаш добро сърце, нищо не струваш.
Луи дьо Фюнес
Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата – пълно буре, в градината – свежо цвете.
Епикур
Има само едно добро - знанието и едно зло - невежеството.
Сократ
Три важни неща има в човешкия живот: първото е да си добър, второто е да си добър и третото е да си добър.
Хенри Джеймс
Прегръдките имат огромна полза - особено за децата.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Сенека
Има само един път към щастието: да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.
Епиктет
Бъдете благодарни за това, което имате, и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху онова, което нямате, никога няма да имате достатъчно.
Опра Уинфри
Не може да има дружба между господар и роб.
Квинт Курций Руф
Хората, които си имат своя мъка, знаят как да утешават другите.
Марк Твен
Умът има собствени стойности и сам може да направи рай от ада, ад от рая.
Джон Милтън
Говорят, че политиката е втората по древност професия. Но аз стигах до извода, че тя има много общо с първата.
Роналд Рейгън
Колкото по силно е падението на страната, толкова повече закони има.
Публий Корнелий Тацит
Не прави зло - то ще ти се върне като бумеранг. Не плюй в кладенеца, от който пиеш вода. Не оскърбявай този, който има по-нисък ранг, може един ден да го молиш за нещо. Не предавай приятелите си - няма с кого да ги замениш. Не губи любимите си - няма да ги върнеш. Не лъжи себе си. С времето ще се убедиш, че с тези лъжи ти си предавал себе си.
Омар Хаям
Има една такава поговорка - "Турен акъл в глава не седи”. Човек трябва да изстрада сам всяка стъпка. Никой не може да си спести дългия път до Голгота, нито пък може някой друг да му носи кръста..
Николай Хайтов
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Имам"