Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо"
От всички неща, които съм изгубил, най-много ми липсва ума.
Ози Озбърн
Да говориш много, и да кажеш много не е едно и също нещо.
Софокъл
Ако искате да си създадете врагове, само опитайте се да промените нещо.
Удроу Уилсън
Качеството е да правиш нещата, както трябва, когато никой не те гледа.
Хенри Форд
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.
Плиний Стари
Владетелят трябва да помни три неща: че управлява хора, че трябва да ги управлява според законите и че няма да управлява вечно.
Еврипид
Винаги казват, че времето променя нещата, но всъщност ти сам трябва да ги промениш.
Анди Уорхол
Най-трудното за разбиране нещо на света е данъкът върху доходитe.
Алберт Айнщайн
Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.
Конфуций
Мъдрецът говори когато има да каже нещо, а глупакът - за да каже нещо.
Платон
Истинската стойност на човека се измерва в онези неща, към които се стреми.
Марк Аврелий
Обичам хората, които ме карат да се смея. Мисля, че това е нещото, което харесвам най-много, да се смея. Смехът лекува много болести. Може би е най-важното нещо у човек.
Одри Хепбърн
Има само един път към щастието: да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.
Епиктет
Ако искате нещо да бъде казано, помолете мъж; ако искате нещо да бъде свършено, помолете жена.
Маргарет Тачър
Наистина, колко много са нещата без които човек може...
Сократ
Не си богат, докато не притежаваш нещо, което не може да се купи с пари.
Гарт Брукс
Трудно е да накараш човек да разбере нещо, когато заплатата му зависи от това той да не го разбира.
Ъптън Синклер
Не прави зло - то ще ти се върне като бумеранг. Не плюй в кладенеца, от който пиеш вода. Не оскърбявай този, който има по-нисък ранг, може един ден да го молиш за нещо. Не предавай приятелите си - няма с кого да ги замениш. Не губи любимите си - няма да ги върнеш. Не лъжи себе си. С времето ще се убедиш, че с тези лъжи ти си предавал себе си.
Омар Хаям
Някои мислят, че единственото нещо, което им е нужно, за да водят дискусия, е устата.
Чудомир
Политиката е нещо прекалено сериозно, за да бъде оставено на политиците.
Шарл дьо Гол
...И когато силно искаш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си.
Паулу Коелю
Властта и образованието са съвършено различни неща. Владетелят го почитат в неговата страна, а ученият навсякъде.
Чанакя
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Нещо"