Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 3
Добротата все още никого не е опозорила. Добротата е най-хубавото нещо на света.
Лев Толстой
Всеки може да се ядоса - това е лесно, но да се ядосаш на точния човек в необходимата степен, в подходящото време и за подходящото нещо по правилния начин - това не е по силите на всеки и не е никак лесно.
Аристотел
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо.
Едмънд Бърк
Новото е най-доброто от всички неща.
Овидий
Грешникът често е човек, който е оставил нещо недовършено, а не винаги човек, който е направил нещо.
Марк Аврелий
Не разваляй това, което имаш, мечтаейки за това, което нямаш; запомни, че това, което имаш сега, някога е било сред нещата, за които само си се надявал.
Епикур
Или мълчи, или кажи нещо по-добро от тишината.
Питагор
Променете отношението си към неща, които ви безпокоят, и ще бъдете в безопасност от тях.
Марк Аврелий
Едно от най-страхливите неща, които правят обикновените хора, е да си затварят очите за фактите.
Клайв Стейпълс Луис
Ако притежаваш нещо, но не можеш да го дадеш, значи не го притежаваш... то те притежава.
Франк Синатра
Моята тайна за успеха се състои в умението да разбирам гледната точка на друг човек и да гледам на нещата от неговата гледна точка.
Хенри Форд
Има нещо много по-силно от всяка войска на света - и това е идея, чието време е дошло.
Виктор Юго
Най-непостижимото нещо на този свят е, че той е постижим.
Алберт Айнщайн
Чувал съм, че живота не е лошо нещо, но аз предпочитам четенето.
Логан Смит
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.
Алберт Айнщайн
Музиката е прекрасно нещо - когато попадне в теб, ти не чувстваш болка.
Боб Марли
Ние съдим за себе си по своите способности да направим нещо, другите съдят за нас по това, което вече сме направили.
Хенри Лонгфелоу
Преди казвах: Надявам се нещата да се променят. После научих, че единственият начин да се променят нещата за мен, е когато аз се променя.
Джим Рон
Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх.
Франклин Делано Рузвелт
Хипократ не е обяснил много неща, но нищо не е обяснил невярно.
Гален
Старостта е най-неочакваното от всички неща, които се случват на човек.
Лев Троцки
Две неща правят човека богоподобен: животът за благото на обществото и искреността.
Питагор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Нещо"