Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 4
Светът отваря вратата за онези, които знаят накъде отиват.
Ралф Уолдо Емерсън
Понякога усещам, че целият свят е против мен, но дълбоко в себе си знам, че това не е вярно. Някои по-малки държави са неутрални.
Робърт Орбън
Очакваме с нетърпение времето, когато Силата на Любовта ще замени Любовта на Силата. Тогава светът ни ще познае благословиите на мира.
Уилям Гладстон
Артистът се явява посредник между неговата фантазия и останалият свят.
Федерико Фелини
Има повече глупаци на света отколкото хора.
Хайнрих Хайне
Светът е сфера, чийто център е навсякъде и никъде няма кръг.
Блез Паскал
Не търсете печалба от света и не губи душата си. Мъдростта е по-добра, отколкото среброто и златото...
Боб Марли
Да разлюбиш е във висша степен поучително. Известно време виждаш света със съвършено други очи.
Айрис Мърдок
Днес ние се боим от такива прости думи, като добродетел, милосърдие и доброта. Ние не вярваме в старите добри думи, понеже ние вече не вярваме в старите добри ценности. Именно затова светът е болен.
Лин Ютан
Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те превърне в някой друг е най-голямото постижение...
Ралф Уолдо Емерсън
В една бутилка вино има повече мъдрост от всичките книги на света.
Луи Пастьор
Да носиш полза на света е единствения начин да бъдеш щастлив.
Ханс Кристиан Андерсен
Око за око и скоро целият свят ще ослепее.
Махатма Ганди
Може да не съм най-умният в света, но със сигурност съм си взел умни колеги.
Франклин Делано Рузвелт
Образованието е най-мощното оръжие, което може да се използва, за да се промени светът.
Нелсън Мандела
Светът е книга, а който не пътува, чете само страница.
Августин
Аз съм единственият човек на света, който искам да разбера по-добре.
Оскар Уайлд
Красотата ще спаси света!
Фьодор Достоевски
Ако Бог е направил света перфектен механизъм, Той поне призна толкова много на нашия несъвършен интелект, че за да предскажем малки части от него, не е нужно да решаваме безброй диференциални уравнения, а можем да използваме зар със справедлив успех.
Макс Борн
На света има толкова сериозни неща, за които можеш да говориш само шегувайки се.
Нилс Бор
За да общуваме ефективно, трябва да осъзнаем, че всички сме различни по начина, по който възприемаме света и използваме това разбиране като ръководство за комуникацията си с другите.
Антъни Робинс
Харесва ми да бъда жена в мъжки свят. В края на краищата, мъжете не могат да носят рокли, но ние можем да носим панталони.
Уитни Хюстън
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Свят"