Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 2
С чужди грехове свят няма да станеш.
Антон Чехов
По света няма щастие, но има покой и воля.
Александър Пушкин
Мерило за невежеството ти е степента, в която вярваш в неправдата и трагедията. Онова, което за гъсеницата е краят на света, за Учителя е пеперуда.
Ричард Бах
Най-непостижимото нещо на този свят е, че той е постижим.
Алберт Айнщайн
Ако искате да заблудите света, кажете му истината.
Ото фон Бисмарк
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.
Алберт Айнщайн
Наука - това е спектрален анализ; изкуство - синтез на света.
Карл Краус
Няма нищо по-опасно на света от искреното невежество и съвестната глупост.
Мартин Лутър Кинг
Музиката може да промени света, защото тя е способна да промени хората.
Боно
На света съществуват само две трагедии, едната е да не получиш каквото си искал, другата е да го получиш.
Оскар Уайлд
Надеждата е стълбът, който държи света. Надеждата е съня на будният човек.
Плиний Стари
Аз не зная под небето друга книга, по-могъща и тъй всеобща, каквато е Библията... Там дето Библията се знае и чете, злините са случайни, а добродетелите трайни спътници в живота. Учудвам се, че тази свята книга много слабо се знае у нас, не само от миряните, но и от духовниците.
Иван Вазов
Нищо на света не може да бъде по-добро от това да се върнеш там, където те обичат и очакват, където е топло и свети светлината.
Олег Рой
Знаеш ли какво е вяра? Вяра е да пълзиш от умората и да продължаваш да се бориш. Вяра е да изгубиш света около себе си, да кажеш, че всичко е свършило, и все пак да се надяваш. Вяра означава да паднеш и да се станеш. Вяра означава да бъдеш наранен и все пак да останеш спокоен в себе си. Вяра не е да поискаш да сложиш пръст върху раната. Вяра е да погледнеш смъртта в очите и да и кажеш: "Христос Воскресе!
Елефтериадис Г. Елефтериос
Станете честен човек и тогава можете да сте сигурни, че е останал един мошеник по-малко в света.
Томас Карлайл
Лъжата има време да обиколи половината свят, докато истината си обува панталоните.
Уинстън Чърчил
Границата на моя език означава границата на моя свят.
Лудвиг Витгенщайн
Те създадоха пустиня и я нарекоха свят.
Публий Корнелий Тацит
Музиката не лъже. Ако нещо трябва да се промени на този свят, това може да стане само чрез музиката.
Джими Хендрикс
Може би на света няма мир. Не знам... Но съм уверен, че докато сме живи, трябва да бъдем верни на себе си.
Кърк Дъглас
С мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго - любовта между хората.
Йордан Йовков
На света щеше да се извършва много по-малко зло, ако не можеше да се прави зло под етикета на доброто.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Свят"