Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Свят" - страница 3
Музиката не лъже. Ако нещо трябва да се промени на този свят, това може да стане само чрез музиката.
Джими Хендрикс
Понякога усещам, че целият свят е против мен, но дълбоко в себе си знам, че това не е вярно. Някои по-малки държави са неутрални.
Робърт Орбън
Уви, светът обърнал се в пустиня! Море от злоба и разврат!... Иди живей сред туй море от тиня, сред толкоз много кал и смрад!
Христо Смирненски
Най-непостижимото нещо на този свят е, че той е постижим.
Алберт Айнщайн
Не търсете печалба от света и не губи душата си. Мъдростта е по-добра, отколкото среброто и златото...
Боб Марли
Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят!
Иван Вазов
На света щеше да се извършва много по-малко зло, ако не можеше да се прави зло под етикета на доброто.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
С мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго - любовта между хората.
Йордан Йовков
Ако хората обичаха така предано като кучетата, светът би станал едно прекрасно място.
Джеймс Дъглас
Може би на света няма мир. Не знам... Но съм уверен, че докато сме живи, трябва да бъдем верни на себе си.
Кърк Дъглас
Трябва да мислим по различен начин, да гледаме на нещата по различен начин. Мирът изисква свят от нови понятия, нови определения.
Ицхак Рабин
Въпреки че светът е пълен със страдания, той също е пълен с примери за преодолени страдания.
Хелън Келър
Ние живеем в невероятен, фантастичен свят, но не го забелязваме.
Тери Пратчет
Ти трябва да си промяната, която искаш да видиш в света.
Махатма Ганди
Семейството е най-важното нещо на света.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Най-великите събития в света са тези, които стават в мозъка на човек.
Оскар Уайлд
На този свят има полза от всеки, който облекчава товара на другите.
Чарлз Дикенс
Най-лесното нещо на света е да откажеш пушенето. Аз самият съм го правил хиляди пъти.
Марк Твен
Светът отваря вратата за онези, които знаят накъде отиват.
Ралф Уолдо Емерсън
Всеки припознава за граници на света границите на своето полезрение.
Артур Шопенхауер
Ако хората повече ценяха храната, а не трупането на злато, този свят би бил много по-весел.
Джон Р. Р. Толкин
За мъдростта твърдят: тя е безценна, но за нея и грош не плаща светът.
Авицена
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Свят"