Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора"
Умните хора се учат от всичко и всички. Обикновените хора се учат от грешките си. Глупавите хора знаят всичко.
Сократ
Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно, а лошите винаги ще намерят как да ги заобиколят.
Платон
Някои хора не искат да чуят истината, защото не желаят техните илюзии да бъдат унищожени.
Фридрих Ницше
Владетелят трябва да помни три неща: че управлява хора, че трябва да ги управлява според законите и че няма да управлява вечно.
Еврипид
Никога не престава да ме учудва: всички се обичаме повече от другите хора, но се грижим повече за тяхното мнение, отколкото за нашето собствено.
Марк Аврелий
На нас много ни харесват хора, които казват това което мислят, стига да мислят като нас!
Марк Твен
Някои хора никога няма да те харесат, защото духът ти дразни демоните им.
Дензъл Уошингтън
Между добри хора всичко се нарежда добре.
Цицерон
Ако родителите ни не се обичат и не се разбират един друг, не можем да знаем как изглежда любовта. Най-ценното наследство, което родителите могат да оставят на децата си, е тяхното собствено щастие. Родителите може да са в състояние да ни оставят пари, къщи, земи, но въпреки това да не са щастливи хора. Да имате щастливи родители означава да получите най богатото наследство от всички.
Тик Нят Хан
Идеалистът е човек, който помага другите хора да процъфтяват.
Хенри Форд
Лошите хора живеят, за да ядат и пият, докато добрите ядат и пият, за да живеят.
Сократ
Няма нищо по-висше и прекрасно, от това да даваш щастие на много хора.
Лудвиг ван Бетховен
С простите хора по-малко говори за теории, а повече постъпвай съобразно тях.
Епиктет
По-лесно се намират хора, които доброволно отиват на смърт, отколкото такива, които търпеливо понасят болка.
Юлий Цезар
Дядо ми веднъж ми каза, че има два вида хора: такива, които вършат работата и такива, които си приписват заслуги. Той ме посъветва да се опитам да съм от първата група - там имаше доста по-малко конкуренция.
Индира Ганди
Мисленето е трудно, затова повечето хора съдят.
Карл Густав Юнг
Възпитаните хора уважават човешката личност и затова винаги са снизходителни, нежни, вежливи, отстъпчиви.
Антон Чехов
Всички добри хора са приятели един на друг.
Зенон от Китион
Пробват се обувки, не хора. Хората се обичат и уважават, дори когато не са удобни!
Айзък Азимов
Има хора, на които е вредно да се помага: колкото повече правите за тях, толкова по-малко сте склонни да направите за самите себе си.
Джейн Остин
Книга, прочетена от хиляди хора, е хиляди различни книги.
Андрей Тарковски
Добрите роби са свободни, но лошите свободни хора са роби на много страсти.
Бион
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Хора"