Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Хора"
Всичко е изгубено, ако лошите хора се вземат за пример, а добрите - за подигравка.
Питагор
Човек сам се ражда и сам умира, а през останалото време някакви хора непрекъснато се опитват да му досаждат.
Любен Дилов — син
Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно, а лошите винаги ще намерят как да ги заобиколят.
Платон
Владетелят трябва да помни три неща: че управлява хора, че трябва да ги управлява според законите и че няма да управлява вечно.
Еврипид
На нас много ни харесват хора, които казват това което мислят, стига да мислят като нас!
Марк Твен
Някои хора никога няма да те харесат, защото духът ти дразни демоните им.
Дензъл Уошингтън
Някои хора не искат да чуят истината, защото не желаят техните илюзии да бъдат унищожени.
Фридрих Ницше
Никога не престава да ме учудва: всички се обичаме повече от другите хора, но се грижим повече за тяхното мнение, отколкото за нашето собствено.
Марк Аврелий
Лекарите са хора, които предписват лекарства, за които знаят малко, за да лекуват болести, за които знаят още по-малко, на човешки същества, за които не знаят нищо.
Волтер
Лошите хора живеят, за да ядат и пият, докато добрите ядат и пият, за да живеят.
Сократ
Съществуват три разновидности хора - тези, които виждат; тези, които виждат, когато им показват; и тези, които не виждат.
Леонардо да Винчи
Няма нищо по-висше и прекрасно, от това да даваш щастие на много хора.
Лудвиг ван Бетховен
По-лесно се намират хора, които доброволно отиват на смърт, отколкото такива, които търпеливо понасят болка.
Юлий Цезар
Възпитаните хора уважават човешката личност и затова винаги са снизходителни, нежни, вежливи, отстъпчиви.
Антон Чехов
С простите хора по-малко говори за теории, а повече постъпвай съобразно тях.
Епиктет
Дядо ми веднъж ми каза, че има два вида хора: такива, които вършат работата и такива, които си приписват заслуги. Той ме посъветва да се опитам да съм от първата група - там имаше доста по-малко конкуренция.
Индира Ганди
Великите хора са способни на велика доброта.
Мигел де Сервантес
Идеалистът е човек, който помага другите хора да процъфтяват.
Хенри Форд
Ако всички хора мислеха еднакво, то никой не би ходил на състезания.
Марк Твен
Всички добри хора са приятели един на друг.
Зенон от Китион
Книга, прочетена от хиляди хора, е хиляди различни книги.
Андрей Тарковски
Повечето хора не желаят истински да бъдат свободни, защото свободата натоварва с отговорност, а повечето хора се плашат от отговорността.
Зигмунд Фройд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Хора"