Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Хора" - страница 3
Много хора, роби на стомаха и съня, прекарват живота си без образование и възпитание - като просяците; при това – въпреки природата – тялото им служи за наслаждение, а душата им е само в тягост.
Салустий
Силните хора ги разпознаваш веднага. Ако питат, благодарят. Ако грешат, се извиняват.
Киану Рийвс
Гледаш едни хора в очите и виждаш само цвят. А други поглеждаш, душа виждаш.
Невена Коканова
Ако нямаше глупави хора, нямаше да има добри юристи.
Чарлз Дикенс
Не вярвам в благотворителността. Вярвам в солидарността. Благотворителността е толкова вертикална. Тя върви отгоре надолу. Солидарността е хоризонтална. Уважава другия човек. Имам много да уча от други хора.
Едуардо Галеано
Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите.
Алберт Айнщайн
Често съм се чудил как става така, че всеки човек обича себе си повече от всички останали хора, но все пак отдава по-малко значение на собственото мнение за себе си, отколкото на мнението на другите.
Марк Аврелий
Любовта към правдата у повечето хора е само страх да не пострадат от неправдата.
Франсоа дьо Ларошфуко
Котка: малък лъв, който обича мишки, ненавижда кучета и покровителства хора.
Оливър Херфорд
Като хора сме надарени със свобода на избор и не можем да прехвърлим отговорността си върху плещите на Бог или природата. Трябва да го вземем сами. Това е нашата отговорност.
Арнолд Джозеф Тойнби
Всички хора са опитни в това, което се отнася до тяхната изгода.
Плавт
Успехът кара много хора да ви завиждат. Иска ми се да не е така. Иска ми се да се наслаждавам на успеха, без да виждам завистта в очите им!
Мерилин Монро
Ако вашите действа вдъхновяват другите хора да мечтаят за повече, учат ги повече, правят повече и стават по-добри, значи вие сте лидер.
Джон Куинси Адамс
Възможността е пропусната от повечето хора, защото е облечена в гащеризон и изглежда като работа.
Томас Едисън
Някои хора съблюдават правилата на честа, така както астрономите наблюдават звездите: само отдалеч.
Виктор Юго
Старите хора се разболяват по-малко от младите хора, но техните заболявания завършват заедно с живота.
Хипократ
Бъди учтив с всички, но близък с малко хора. И нека тези малко хора бъдат изпитани, преди да им дадеш доверието си.
Джордж Вашингтон
Опит е името, с което много хора наричат грешките си.
Оскар Уайлд
Великите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Низшите умове обсъждат хора.
Елинор Рузвелт
Историята на света е биография на велики хора.
Томас Карлайл
Демокрацията е теория, според която обикновените хора знаят какво искат и трябва да го получат без никакво снизхождение.
Хенри Луис Менкен
Вярата в свръхестественият източник на зло не е необходима, самите хора са напълно способни на всяко зло.
Джоузеф Конрад
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Хора"