Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора" - страница 3
Много хора, роби на стомаха и съня, прекарват живота си без образование и възпитание - като просяците; при това – въпреки природата – тялото им служи за наслаждение, а душата им е само в тягост.
Салустий
Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите.
Алберт Айнщайн
Често съм се чудил как става така, че всеки човек обича себе си повече от всички останали хора, но все пак отдава по-малко значение на собственото мнение за себе си, отколкото на мнението на другите.
Марк Аврелий
Любовта към правдата у повечето хора е само страх да не пострадат от неправдата.
Франсоа дьо Ларошфуко
Котка: малък лъв, който обича мишки, ненавижда кучета и покровителства хора.
Оливър Херфорд
Всички хора са опитни в това, което се отнася до тяхната изгода.
Плавт
Възможността е пропусната от повечето хора, защото е облечена в гащеризон и изглежда като работа.
Томас Едисън
Старите хора се разболяват по-малко от младите хора, но техните заболявания завършват заедно с живота.
Хипократ
Опит е името, с което много хора наричат грешките си.
Оскар Уайлд
Великите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Низшите умове обсъждат хора.
Елинор Рузвелт
Историята на света е биография на велики хора.
Томас Карлайл
Демокрацията е теория, според която обикновените хора знаят какво искат и трябва да го получат без никакво снизхождение.
Хенри Луис Менкен
Вярата в свръхестественият източник на зло не е необходима, самите хора са напълно способни на всяко зло.
Джоузеф Конрад
Важната работа- да се придвижи светът напред, не може да чака да я свършат идеалните хора.
Джордж Елиът
Успехът кара много хора да ви завиждат. Иска ми се да не е така. Иска ми се да се наслаждавам на успеха, без да виждам завистта в очите им!
Мерилин Монро
Голяма част от рок журналистите са хора, не умеещи да пишат, които вземат интервюта от тези, които не умеят да говорят, за тези, които не умеят да четат.
Франк Запа
Искам някой ден да бъда богата. Някои хора стават толкова богати, че губят всякакво уважение към човечеството. Точно толкова богата искам да бъда.
Рита Ръднър
Животът на човек има смисъл дотогава, докато той внася смисъл в живота на другите хора с помощта на любовта, дружбата, състраданието и протеста против несправедливостите.
Симон дьо Бовоар
Всеки ден ставам и поглеждам в списъка на най-богатите хора във Форбс. Ако ме няма там, отивам на работа.
Робърт Орбън
Научните изследвания са изпреварили духовното развитие. При нас има управляеми ракети и неуправляеми хора.
Мартин Лутър Кинг
Мисля за смъртта повече, от колкото другите хора, и това, навярно, е понеже аз обичам живота повече, отколкото те.
Анджелина Джоли
Бокс - това е когато много бели хора гледат, как двама черни се избиват един друг.
Мохамед Али
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Хора"