Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Под"
Сила без ум пада под тежестта на собственото си тегло.
Хораций
Аз не зная под небето друга книга, по-могъща и тъй всеобща, каквато е Библията... Там дето Библията се знае и чете, злините са случайни, а добродетелите трайни спътници в живота. Учудвам се, че тази свята книга много слабо се знае у нас, не само от миряните, но и от духовниците.
Иван Вазов
Трудно е да се намери човек, който действително да те разбира. Обичайно хората съдят само със своите мерки, а други просто не вземат под внимание.
Мурасаки Шикибу
На света щеше да се извършва много по-малко зло, ако не можеше да се прави зло под етикета на доброто.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Търпение: отслабена форма на отчаяние, замаскирана под добродетел.
Амброуз Биърс
Цялото добро писане е да плуваш под водата и да задържаш въздух.
Франсис Скот Фицджералд
Добротата е под наша власт; страстта - не.
Самюел Джонсън
Ако сте построили замъци във въздуха, работата ви не е била напразна - там им е мястото. Остава под тях да положите основите.
Хенри Дейвид Торо
Когато природата оставя нещо в нечий ум, тя обичайно го замазва под голям слой самодоволство.
Хенри Лонгфелоу
Ева не беше извадена от главата на Адам, за да го издигне, нито от краката му, за да бъде потъпкана от него, но от страната му, за да бъде равна с него, под мишницата му, за да бъде защитена от него, и близо до сърцето му, за да бъдете обичани от него.
Матю Хенри
Колко малко може да се направи под духа на страха.
Флорънс Найтингейл
Ако емоционалните ви способности не са под ръка, ако нямате самосъзнание, ако не сте в състояние да управлявате тревожните си емоции, ако не можете да имате емпатия и да имате ефективни взаимоотношения, тогава колкото и да сте умни, няма да стигнете много далеч.
Даниъл Голман
Любов под маска прилича на огън под пепел.
Карло Голдони
Тиранинът смазва слугите си и те не се обръщат срещу него. Те смазват тези под тях.
Емили Бронте
Ако се учеше историята под формата на приказки, тя никога нямаше да бъде забравена.
Ръдиард Киплинг
Ако искате да знаете всичко за Анди Уорхол, просто погледнете повърхността: повърхността на моите картини, моите филми и мен самият, ето ме тук. И под него няма нищо.
Анди Уорхол
Какво е елегантна жена? Елегантната жена е жена, която те презира и която няма косми под мишниците.
Салвадор Дали
Всеки човек под шапката си има свой театър, където се разгръщат драми, често по-сложни от тези, които са в театрите.
Томас Карлайл
Всички те обичат, когато си шест инча под земята.
Джон Ленън
За да бъде красива една жена е достатъчно да има черен пуловер, черна пола и да върви под ръка с мъжа, когото обича.
Ив Сен Лоран
Не ми е нужна спалня, за да докажа своята женственост. Мога да бъда също толкова сексапилна, берейки ябълки от дърво или стоейки под дъжда.
Одри Хепбърн
Уважавам вярата, но образованието ни кара да я поставяме под съмнение.
Уилсън Мизнър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Под"