Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Стая"
Стая без книги е като тяло без душа.
Цицерон
Намирам телевизията за много образователна. Всеки път, когато някой я включи, влизам в другата стая и чета книга.
Граучо Маркс
Всичко, което ми е нужно - това е стая, в която може да си сложа шапката и няколко приятели.
Дороти Паркър
Философът е слепец, който търси черна котка в тъмна стая. А теологът намира тази котка.
Лоурънс Питър
Обслужване по стаите? Изпратете по-голяма стая.
Граучо Маркс
Ако трябва да построят дом на щастието, най-голямата място за стая трябва да се отдели на чакалнята.
Жул Ренар
Светът е затвор, в който една стая е по-хубава от останалите.
Карл Краус
Можете да получите помощ от учители, но ще трябва да научите много неща сами, седейки сам в стая.
Доктор Сюс
Една жена трябва да има пари и собствена стая, ако иска да пише проза.
Вирджиния Улф
По-добре е да изгубиш здравето си в разточителство, отколкото да го прахосваш като скъперник. По-добре е да живееш и да се разпореждаш с него, отколото да си отиваш всеки ден в болничната стая.
Робърт Луис Стивънсън
Изкуството не е направено за украса на стаи. Това е офанзивно оръжие в защита срещу врагът.
Пабло Пикасо
Събери всички велики учители заедно в една стая, и те ще бъдат съгласни с всичко едни с други. Събери заедно техните ученици, и те за всичко ще спорят едни с други.
Брус Лий
Повечето жени все още се нуждаят от собствена стая и единственият начин да я намерят може да бъде извън собствения си дом.
Джърмейн Гриър
Ако вие влизайки в стаята, не можете да веднага да кажете, кой от присъстващите е за вас и кой е против, означава, че вие не бива да се занимавате с политика.
Линдън Джонсън
Хората се делят на две половини. Едните, влизайки в стаята, казват: "О, кого виждам!", а другите: "А, ето ме и мен!"
Абигейл ван Бурен
Що се отнася до мен единственото нещо, което мога да направя, е да си седя в стаята и да се напивам.
Джак Керуак
Имам един много практичен подход при отглеждането на децата. Сложих във всяка стая надпис: "Краен срок за освобождаване на стаята - 18 години".
Ерма Бомбек
Следователно ефективното управление се случва там, където изкуството, занаятите и науката се срещат. Но в класна стая от студенти без управленски опит, те нямат къде да се срещат, няма какво да правят.
Хенри Минцбърг
Никога не бъдете най-ярката личност в стаята... Всички сме несъвършени.
Джеймс Д. Уотсън
Домът на мъжете е крепост, но само отвън. Отвътре той най-често е детска стая.
Клеър Люс
Религията е като сляп човек, търсещ в тъмна стая черна котка, която не е там, и успяващ да я намери.
Оскар Уайлд
Днес не класната стая, нито класиците са хранилищата на моделите на красноречието, а рекламните агенции.
Маршал Маклуън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща