Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свещеник"
Веднъж, в ръцете ми, умираше от рак свещеник - човек, който сам утешаваше другите през целия си живот. Аз го попитах: "Кой е най-големият грях?" И той ми каза: "Най-големият грях е да обидиш слабия". "Защо?" "Защото е най-лесно да го направиш..." Тази мисъл ме порази - най-тежкият грях е най-лесно да се извърши... Предайте тези думи на децата си.
Елизавета Глинка (д-р Лиза)
Цивилизацията няма да пребъде преди последния камък от последната църква да падне на последния свещеник.
Емил Зола
Когато бях малък, майка ми казваше: Ако станеш войник, ще стигнеш до генерал. Ако станеш свещеник, ще бъдеш папа. Аз исках да бъда художник и станах Пикасо.
Пабло Пикасо
Анархизмът не е романтична приказка, а здравомислеща реализация на базата на пет хиляди години опит, който показва, че не можем да поверим управлението на живота си на царе, свещеници, политици, генерали и окръжни комисари.
Едуард Аби
Има само три същества, достойни за респект – свещеникът, войникът и поетът. Да знаеш, да убиваш, да създаваш.
Шарл Бодлер
Свещеникът е огромно същество, защото кара тълпата да вярва в удивителни неща.
Шарл Бодлер
Когато сте свещеник, хората са склонни да виждат робата, а не човека.
Скот Линч
От всички лекари, които познавам, психоаналитиците, сбор от свещеници с библия, ритуали и вяра, представляват най-зловещия, най-нелепия и най-неблагоприятен от вида.
Антонио Лобо Антунеш
Свещеник е човек, спекулиращ с билети на входа на рая.
Хенри Луис Менкен
Както гъсеницата поставя яйца на най-добрите листа, така и свещеника налага проклятие на най-добрите радости на живота.
Уилям Блейк
Ние всички рекламираме, през цялото време. Ако искате да продадете колата си, какво правите? Вие го почиствате и полирате и го правите възможно най-добре. Някои хора пекат хляб, когато се опитват да продадат къщата си, защото миризмата добавя приятелско усещане. Дори свещеникът с цялата си жар рекламира Бог. Всички продават.
Пол Арден
Поетът е свещеникът на невидимото.
Уолъс Стивънс
Как ранните свещеници са дошли във владение на тези тайни, не се вижда и ако някога е имало записи от този вид, църквата едва ли би позволила те да станат публични.
Хари Худини
Ако имате свещеник, който настоява за социална справедливост, отидете да намерите друга енория. Внимавайте с вашия епископ.
Глен Бек
Първо идват свещениците, а след това конкистадорите.
Джеймс Клавел
Ако искаш да нараниш свещеника, удари го в джоба.
Джонатан Суифт
Един човек, прелъстен от свещеничеството, говореше: Трябва да стана свещеник, дори ако това ми струва спасението на душата.
Никола дьо Шамфор
Обичам да говоря със свещеници, с католици. Всеки има своите убеждения.
Оскар Нимайер
Най-ранната известна писменост вероятно се е появила в Южна Месопотамия преди около 5000 години, но през по-голямата част от записаната история четенето и писането остават сред най-елитните човешки дейности: провинция на монарси, свещеници и благородници, които запазват за себе си привилегията на трайни думи.
Том Чатфийлд
Помислих си за свещеника, който ми беше казал, че много религии смятат, че е по-лесно да бъдем тясно свързани с хората, които обичаме след смъртта, отколкото преди.
Елизабет Бърг
Когато бях на 13, влязох в семинарията с надеждата да стана свещеник. Но често се оказвах, че помагам на монахините в кухнята и така открих страстта си към готвенето. Започнах да култивирам своите умения и стремежи на 15-годишна възраст, когато започнах първото си чиракуване.
Жоел Робушон
Във всички епохи лицемерите, наричани свещеници, са поставяли корони на главите на крадци, наречени крале.
Робърт Ингерсол
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща