Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опростяване"
Това, което всъщност не ми харесва, е прекалено опростяване.
Томас Джей Сарджънт
За умовете на определен актьорски състав няма нищо толкова завладяващо като опростяване и обобщаване.
Томас Малтус
Новото ниво на организация означава опростяване на системната функция, а на съответната структура на системата, това също означава иницииране на процес на прогресивна структурна и функционална комплексност.
Ервин Ласло
Те са измамно прости. Признавам това. Но за мен през целия си живот се опитвам да опростя нещата. Като дете в училище нещата ми бяха много трудни за разбиране и аз развих умение, мисля. Разработих процес за опростяване на нещата, за да ги разбера.
Ерик Карл
Видът на всеобхватен економичен шпионаж и опити за извличане на информация от всякакви институции са добре документирани, но мисля, че в този контекст има опасност от опростяване и разглеждане на този сектор от кибернетичното пространство като еднопосочна улица.
Миша Глени
Изводът е, че човешкото тяло е сложно и фино и опростяването - както понякога ни подтиква здравият разум - може да бъде опасно за вашето здраве.
Андрю Уейл
Опростяването на живота ни не означава да потънем в безделие, а напротив, да се отървем от най-финия аспект на мързела: този, който ни кара да предприемаме хиляди по-малко важни дейности.
Матийо Рикар
Колкото и да е трудно да се изгради сплотен екип, това не е сложно. Всъщност опростяването е от решаващо значение.
Патрик Ленсиони
За да приложите действителното опростяване, трябва да поставите под въпрос защо се изпълнява всяка стъпка. Обикновено ще откриете, че в работния Ви поток съществуват много стъпки без основателна причина. Често те са там по традиция или защото официалната процедура го предписва и нищо практично не изисква тяхното включване.
Андрю Гроув
Създаването на просто сложно не изисква изобретателност. Опростяване на сложното, сега, това е изобретателност!
Ърни Зелински
Има движение за опростяване на живота ви: купувайте по-малко неща, притежавайте няколко висококачествени неща, които издържат дълго време и които са многофункционални.
Ивон Шуинар
Да се каже, че целият индустриален опит на Европа и Америка само показва ползите от експлоатацията на Третия свят е грубо опростяване.
Амартя Сен
Ако не направим нещо за опростяване на данъчната система, ще се окажем с национална полиция от вътрешни приходи.
Леон Панета
Убеден съм, че на диктатурата може да се противопостави само свободата на развитие на страните и народите, на деградацията на индивида – любовта към човека като творец, примитивното опростяване и забрани – процъфтяващата сложност на културите и традициите.
Владимир Путин
Маркс, Дарвин и Фройд са най-скучните личности в Западния свят. Опростяването на техните идеи ни вкараха в психологически усмирителни ризи, от които можем да се измъкнем само чрез анархия и насилие.
Уилям Голдинг