Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Девиз"
Да правя филми, а не деца, е моят девиз. По дяволите с малките сопливи копелета, искам да се забавлявам.
Куентин Тарантино
Смисълът в живота не може да бъде сведен до опростени девизи. След известен брой години ще бъда мъртъв; някои спомени за времето ми тук на Земята може да се забавят, но няма да съм наоколо, за да го насладя.
Шон Карол
Победа или поражение? Това е девизът на всемогъщия милитаризъм във всяка воюваща нация. И все пак, какво може да донесе победата на пролетариата?
Роза Паркс
Руският дух не познава среда: или всичко, или нищо - ето го неговият девиз.
Семьон Франк
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък! - ето това е девизът на Просвещението.
Имануел Кант
Бъдете, а не казвайте - девиз, който трябва да носи в себе си всеки гражданин, обичащ своята родина. Да служиш на истината - както в научен, така и в моралния смисъл на думата. Бъди човек.
Николай Пирогов
"Служител" - девиз за тези, които обичат да командват.
Жан Жироду
Моят девиз е плюй на всички. Искам да живя така, както аз искам, а аз не както диктува скучната общественост. Хората боледуват и изпадат в депресия изключително по тази причина, че изгонват дълбоките си желания. Ако това е твоето желание, значи е правилно. Ти си център на Вселената.
Денис Родман
Да живея за другите - такъв е моят девиз.
Кенет Греъм
Моят девиз си остава: изкуството е цел на изкуството, както любовта е цел на любовта и даже самият живот е цел на живота.
Хайнрих Хайне
Хляб и зрелища" е девизът на болните народи. Лозунгът на здравите народи е: "труд, молитва и милост.
Николай Велимирович
Винаги с Германия, никога срещу Русия. (отговор на въпроса външен министър на Райха Фон Рибентроп при срещата си с него в Берлин през лятото на 1942 какъв е девиза на външната му политика, принцип споделян и на други места)
Борис III
Девизът на века на машините е: 'Зъб за зъб'.
Хуго Щайнхаус