Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сестра"
Медицината е сестра на философията.
Демокрит
Завистта е сестра на съревнованието.
Александър Пушкин
Всяка жена, която избере да се държи като пълноценно човешко същество, трябва да бъде предупредена, че армиите на статуквото ще я третират като нещо подобно на мръсен виц. Това е тяхното естествено и първото оръжие. И тя ще се нуждае от подкрепата на сестрите си.
Глория Стейнем
Постоянното внимание от добра сестра може да бъде също толкова важно, колкото и важна операция от хирург.
Даг Хамаршелд
Пестеливостта може да се счита за дъщеря на благоразумието, сестра на умереноста и майка на свободата.
Самюъл Смайлс
Най-интересните личности винаги са тези, които няма какво да правят: деца, медицински сестри, полицаи и актьори в 11 часа сутринта.
Кристофър Морли
Моите братя и сестри са най-добрите ми приятели.
Америка Ферера
Моят съвет е: в пиесата се старай да бъдеш оригинален и по възможност умен, но не се бой да се покажеш и като глупак; трябва свободомислие, а само този е свободомислещ, който не се бои да напише и глупости. Не заглаждай, не шлифовай, а бъди непохватен и дързък. Краткостта е сестра на таланта.
Антон Чехов
Няма в семейството по-остро съперничество, от колкото между сестри, и няма по-силна дружба, от дружбата между две възрастни сестри.
Маргарет Мийд
Аз никога не съм имал близки приятели сред мъжете. Навярно, понеже в детството си съм имал пет сестри и от тях съм разбрал много повече, отколкото от родителите си.
Уилям Дефо
В Турция не ви е позволено да останете сами в болницата. Сестрата учи семейството как да прави нещата и някой винаги е там с пациента.
Мехмет Оз
Сестра ми и брат ми, за които не съм говорил досега, бяха значително по-стари от мен; изглеждаше почти така, сякаш принадлежим на различни поколения.
Пиер Лоти
Не би било възможно да се хвалят твърде много медицинските сестри.
Стивън Амброуз
Повече ме интересуват междуличностните отношения - между влюбени семейства, братя и сестри. Ето защо пиша за това как се отнасяме един към друг.
Тери Макмилан
Бих казал, че коефициентът на интелигентност е най-силният предсказател в коя област можете да влезете и да заемате работа, независимо дали можете да бъдете счетоводител, адвокат или медицинска сестра например.
Даниъл Голман
В моето поколение, с изключение на няколко души, които са се занимавали с банково дело или медицински сестри или нещо подобно, жените от средната класа не са имали кариера. Трябваше да се ожениш и да имаш деца и да си хубава майка. Не сте излизали и не правите нищо. Открих, че съм неспокоен.
Джулия Чайлд
В семейството ни имаше голямо напрежение, защото баща ми не искаше да има нищо общо с мен. Той беше щастлив да види брат ми и сестра ми, но не и мен. Не знам защо. Може би беше срам. Не знам. Но той никога не е искал да има нещо общо с мен. Това отхвърляне беше ужасно болезнено и продължи с години.
Карол Вордерман
Ако родителите са неподвижните звезди във вселената на детето, неясно разбираемите, отдалечени, но постоянни небесни сфери, братя и сестри са ослепителните, понякога изгарящи комети, които свирят наблизо.
Алисън Гопник
Скромността и разкоша са две сестри.
Коко Габриел Шанел
Всяка крайност е родна сестра на ограничеността.
Висарион Белински
Аз съм просто момиче в униформа на медицинска сестра, но това не означава, че знам как да спася тези мъже, а те - те са мъже в униформи, но това не означава, че знаят как да умрат.
Маркъс Седжуик
Не знам дали тя прави правилния избор, но не е моят избор. Обещавам да я подкрепя, каквото реши. Защото това правят сестрите.
Меган Макафърти
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща