Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Терапия"
Когато обичаш някого, винаги си мислиш, че ти си длъжна да му помогнеш да се промени. Това е типично женска илюзия. Любовта не може да бъде терапия.
Изабел Аджани
Когнитивната терапия се стреми да облекчи психологическите стресове чрез коригиране на дефектни концепции и автосигнали. Чрез коригиране на погрешните вярвания можем да намалим прекомерните реакции.
Аарън Бек
Бяхме млади. Беше ни скучно. А старата машина за електрошокова терапия беше точно под стълбите в кутия до Хувър.
Огастин Бъроуз
Актьорската игра е отлична терапия. Вместо това да страдаш сам, ти правиш така, че другите да страдат за теб.
Софи Марсо
Ако получите диагноза, започнете терапия, поддържайте добро отношение и запазете чувството си за хумор.
Тери Гар
Когнитивната терапия се основава на идеята, че когато промените начина, по който мислите, можете да промените начина, по който се чувствате и се държите. С други думи, ако успеем да се научим да мислим за другите хора по по-позитивен и реалистичен начин, ще бъде много по-лесно да разрешаваме конфликти и да развиваме възнаграждаващи лични и професионални отношения.
Дейвид Бърнс
Едно хубаво нещо относно това да участваш във филм е, че е добра терапия.
Дензъл Уошингтън
Всичките ми проблеми са доста сложни - трябва ми цял роман, за да се справя с тях, а не разказ или филм. Това е като лична терапия.
Мануел Пуиг
Доказано е, че масажната терапия облекчава депресията, особено при хора, които имат синдром на хронична умора; други проучвания също предполагат полза за други популации.
Андрю Уейл
Бях използвал еклектична терапия и поведенческа терапия върху себе си на 19-годишна възраст, за да преодолея страха си от публично говорене и от приближаване на млади жени на публично място.
Албърт Елис
Някои търсят комфорта в кабинета на терапевта си, други се отправят към кръчмата в ъгъла и се гмуркат в халба, но аз избрах бягането като моя терапия.
Дийн Карнасис
Актьорството е терапия. Запазващ контактът с твоите чувства.
Диего Луна
В Ню Йорк всички ходят на терапия.
Клеър Дейнс
Онези артисти, които казват, че по някакъв начин терапията или анализът ще осуети тяхната креативност, са напълно погрешно информирани. Абсолютно обратното: отваря затворени врати.
Пол Шрейдър
Днес милиони американци приемат хранителни добавки, практикуват йога и интегрират други естествени терапии в живота си. Това са всички превантивни мерки, които ще ги предпазят от лекарския кабинет и ще намалят разходите за лечение на сериозни проблеми като сърдечни заболявания и диабет.
Андрю Уейл
Винаги, когато пиша за психично здраве и интегративни терапии, ме обвиняват, че съм предубеден срещу фармацевтичните продукти. Така че нека да бъда ясен - интегративната медицина е разумно приложение както на конвенционални, така и на доказателни природни терапии.
Андрю Уейл
По-кратките дневни часове могат да повлияят на съня, производителността и душевното състояние. Светлинната терапия, известна още като фототерапия, може да помогне. Той използва светлинни кутии, излъчващи светлина с пълен спектър, за да симулира слънчева светлина.
Андрю Уейл
Колкото повече здравословни връзки има едно дете, толкова по-вероятно е то да се възстанови от травма и да процъфти. Връзките са агенти на промяната и най-мощната терапия е човешката любов.
Брус Пери
Поради моето биполярно разстройство, аз съм склонна към тези смесени състояния, които са депресирани, но силни и развълнувани. Така че мога да бъда ужасно раздразнителна. Ходя на когнитивна поведенческа терапия, за да не крещя на децата си.
Айлет Уолдман
Мислех си глупаво, че фройдистката психоанализа е по-дълбока и по-интензивна от други, по-директни форми на терапия, така че бях обучен в нея и я практикувах. Тогава открих, че интензивно навлиза във всяка неуместност под слънцето - и че не работи. Хората получиха представа какво ги притеснява, но почти не направиха нищо, за да се променят.
Албърт Елис
Мери се намръщи. Лекар-вампир. Говорете за проучване на алтернативните ви терапии.
Дж. Р. Уорд
Терапиите ми продължиха завинаги.
Морис Сендак
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща