Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Готвене"
Във Франция готвенето е сериозна форма на изкуството и национален спорт.
Джулия Чайлд
Лекарят ми каза да прекратя готвенето за четирима, поне ако не поканя още трима души.
Орсън Уелс
Готвенето е свързано със страст, така че може да изглежда леко темпераментно по начин, който да е твърде настойчиво за просто око.
Гордън Рамзи
Единствената истинска спънка е страхът от провал. В готвенето трябва да имате отношение по дяволите.
Джулия Чайлд
Докато не открих готвенето, никога не съм се интересувала от нищо.
Джулия Чайлд
Готвенето не е трудно. Всеки има вкус, дори и да не го осъзнава. Дори и да не сте страхотен готвач, няма нищо, което да ви спре да разберете разликата между това, което е вкусно и кое не.
Жерар Депардийо
Готвенето на лук и бекон просто кара кухнята да мирише толкова добре. Всъщност един ден ще измисля стаен ароматизатор, който мирише на бекон и лук. Това е приказна миризма.
Паула Дийн
Икономическият растеж произтича от по-добри рецепти, а не само от повече готвене. Новите рецепти произвеждат по-малко неприятни странични ефекти и генерират повече икономическа стойност на единица суровина.
Пол Ромър
Готвенето изисква уверени предположения и импровизация - експериментиране и заместване, творчески справяне с неуспеха и несигурността.
Пол Теру
Една от тайните и удоволствията от готвенето е да се научиш да коригираш нещо, ако се обърка; и един от уроците е да се ухилиш и да го понесеш, ако не може да бъде поправено.
Джулия Чайлд
По принцип отивам на пазара на местния фермер и решавам какво да готвя тогава, в зависимост от това, което намеря. Или съпругата ми, или аз готвим и обикновено довършваме бутилка или две вино до момента, в който приключим с готвенето и яденето.
Жак Пепен
Страхотното готвене е благоприятствано от подготвените ръце.
Жак Пепен
Повечето хора ще се съгласят с правото на учения да изследва повечето аспекти на материалната вселена; но има някои, които поставят под съмнение приложимостта на научните методи за изследване на човешкото сексуално поведение... Все едно на диетолога и биохимика е отнето правото да анализират храните и процесите на хранене, защото готвенето и правилното сервиране на храна може да бъде оценено като изящно изкуство и тъй като яденето на определени храни се счита за въпрос на религиозна регулация.
Алфред Кинси
Ям само зеленчуци и плодове и за мен това е най-амбициозната диета, защото е толкова лесна. Това е съвсем просто, готвенето, което правя.
Вивиан Уестууд
Авокадото е родом от мексиканския щат Пуебла, което помага да се обясни защо е толкова популярно в мексиканското готвене.
Маркус Самуелсон
Не живея живота си като писателка. Аз съм майка, афроамериканка и правя всичко, което правят всички останали - готвене и малко почистване.
Тери Макмилан
Знаеш ли, от 17-годишна възраст заплатата ми идваше от готвене и работа в кухни.
Антъни Бурдейн
Дегустационното менюто е най-добрият израз на авангардното готвене.
Феран Адриа
Готвенето с деца не е само в съставките, рецептите и готвенето. Става въпрос за използване на въображението, овластяването и творчеството.
Гай Фиери
Не влизаш в готвенето, за да забогатееш.
Гордън Рамзи
Мисля, че внимателното готвене е любов, нали? Най-милото, което можеш да приготвиш за някой, който е близо до теб, е толкова хубава валентинка, колкото можеш да дадеш.
Джулия Чайлд
Все още усещам, че френското готвене е най-важното в света, едно от малкото, които имат правила. Ако следвате правилата, можете да се справите доста добре.
Джулия Чайлд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща